A început şcoala

miaet0ml

A început şcoala. Presupun că nu este un eveniment uşor de trecut cu vederea şi mulţi sunt dezamagiţi că s-a terminat vacanţa. Nu încerc să arunc cu încurajări în stânga şi în dreapta, dar atunci când o să terminaţi şcoala vă garantez eu că o să vă fie dor. Nu neaparat de ore şi profesori, deşi nu toţi sunt răi, poate şi de anumiţi colegi, de pauze şi de vacanţe. Da o să aveţi concediu şi colegi noi la muncă, dar niciodată nu e acelaşi lucru. Nu mulţi te consideră prieten când încearcă să lupte pentru o promovare.

Cred că imi este dor de ceea ce înseamna şcoala, faptul că învam lucruri noi şi oricât de mult uram un obiect mă străduiam să le înteleg şi mă simţeam bine când reuşeam. Adevărul este că nici eu nu mă omoram după şcoală, dar nu observăm cât de mult ne place de fapt decât după ce o terminăm.

Lucrurile erau mult mai uşoare, acum că pot privi înapoi. Imediat ce treci de pragul de 20 de ani toată lumea se aşteaptă să ştii lucruri, dar nu prea multe pentru că eşti prea tânar. Trebuie să fii bun la muncă, dar nu poţi excela pentru că eşti totuşi tânăr şi mai ai de învăţat. Totuşi nimeni nu mai are răbdare să te înveţe pentru că deja e prea târziu să mai bagi informaţii noi în căpuşorul ăla mic. Şi da, lumea reală este plină de contradicţii.

Toţi sunteţi atât de ocupaţi să vă plângeţi că a început şcoala încat nu vă daţi seama că asta este partea placută. Aveţi ocazia să vă duceţi într-un loc în care staţi cu prietenii cel puţin şase ore pe zi. Aveţi pauze şi vacanţe şi vă puteţi duce la evenimente împreuna (fie că sunteţi obligaţi de diriginte sau nu, într-un final e tot amuzant).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: