Castul Perfect si Petitiile Fifty Shades

books to movie

Pot doar presupune că nu sunt singura persoană care a observant că în ultimul timp din ce în ce mai multe cărţi sunt ecranizate. Că sunt veşti bune sau rele depinde de fani.

Da, şi mie imi plac multe cărţi şi da aş fi încântată dacă o parte din ele ar fi transformate în filme sau seriale, dar niciodată nu m-am gândit să aleg un cast preferat. Când citesc o carte vizualizez personajele, trăiesc alături de ele peste 300 de pagini, ajung să mă ataşez de ele, iar atunci când vine vestea unui film am o singură problemă: să aibă atitudinea personajului. Pentru că este Hollywood, iar aspectul fizic se poate schimba uşor, dar actorii trebuie să ştie să joace, să ma uit la film şi să zic: da, acela este Dimitri sau Rose.

Să luam exemplul Elenei (Vampire Diaries). În cărţi ţin minte că este descrisă ca fiind blondă cu ochi albaştri. Ei bine, Nina Dobrev este exact opusul personajului din carţi, fizic vorbind. Doar pentru că Elena este brunetă şi nu blondă, nu a oprit pe nimeni să se uite la serial.

Aşa că nu pot înţelege, de ce de fiecare dată când se anunţa castul unui film, atât de mulţi comentează. Contează rezultatul final, nu cine joacă rolurile. Important este ca atunci cand noi, fanii, ne uitam la film să simţim că personajele noastre preferate sunt acolo în mijlocul acţiunii.

Încă ceva, niciodată nu or sa fie aleşi actorii pe care fanii şi-i doresc cu disperare. Ian Somerhelder nu o sa il joace pe Gray in Fifty Shades aşa cum nici Alex Pettyfer nu a ajuns să îl joace pe Jace în Instrumente Mortale.

Petiţii petru un casting diferit?

Se pare că unii fani nu pot accepta totuşi un casting official deci duc problema la un alt nivel. Mulţi fani Fifty Shades au semnat o petiţie prin care se cere schimbarea castului proaspăt anunţat. Mi se pare absurd să faci din asta o cauză şi mi se pare incredibil că  petiţia are deja peste 40.000 de semnături.

fifty Shades of Gray Cast

La sfarşit alegerea este a regizorului şi chiar dacă actorii doriţi sunt optaţi pentru rol sunt şanse ca filmul să nu fie pe placul lor şi cel mai probabil  ar ajunge pur şi simplu să refuze rolul.

Matt Bomer responds to ‘Fifty Shades of Grey’ petition

Eu zic să staţi calmi şi să aşteptaţi filmele. Cine ştie? Poate actorii vor reuşi să vă surprindă.

Advertisements

One thought on “Castul Perfect si Petitiile Fifty Shades

  1. Andreea Ilie September 7, 2013 at 2:27 pm Reply

    Sper din tot sufletul ca o sa iasa un film extraordinar, chiar daca nu prea imi place alegerea lui Christian Grey. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: