Recenzie: Eve de Anna Carey

eve

Titlu: Eve
Autor: Anna Carey
Numar de pagini: 288
Editura: Leda

Rezumat:

O FASCINANTĂ AVENTURĂ DISTOPICĂ, PETRECUTĂ ÎN 2032, LA ŞAISPREZECE ANI DUPĂ CE UN VIRUS MORTAL A ŞTERS APROAPE ÎNTREAGA POPULAŢIE DE PE FAŢA PĂMÂNTULUI EVOCATIVĂ, ROMANTICĂ ŞI UNEORI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE, EVE ESTE PRIMUL ROMAN DINTR-O NOUĂ TRILOGIE CAPTIVANTĂ, CU O EROINĂ DE NEUITAT.

În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – şi soarta cumplită care le aşteaptă.
Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă,
Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea… şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.

EVOCATIVĂ, ROMANTICĂ ŞI UNEORI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE, EVE ESTE PRIMUL ROMAN DINTR-O NOUĂ TRILOGIE CAPTIVANTĂ, CU O EROINĂ DE NEUITAT.

Recenzie:

Am fost profund dezamăgită de Eve. Mă aşteptam la cu totul altceva pentru că au fost atâţia bloggeri care au postat recenzii pozitive. Seria este cotată destul de bine şi probabil că de asta mă aşteptam la ceva care să ma dea pe spate.

Şi nu, nu mi-a displăcut în totalitate. Mi-a plăcut stilul autoarei, a fost o lectură rapidă şi uşoară cu o idee oarecum nouă. Recunosc că este doar a doua distopie pe care am citit-o, dar prima a fost Jocurile Foamei care este greu de întrecut. Problema cu Eve a fost că este mai mult o poveste de dragoste plasată într-o lume distopică.

Totuşi personajul principal, Eve, a reuşit să mă calce pe nervi la fiecare pas. Îmi place sa citesc romane cu personaje principale puternice şi inteligente, dar în cazul ăsta personajul feminin a fost orice numai asta nu. Ştiu că a trait întreaga ei viaţă într-o şcoală de fete, izolată de orice alt fel de influenţă şi nu mă aşteptam să iasă din şcoală o amazoană. Se presupune că Eve este foarte inteligentă şi totuşi de-a lungul cărţii ia nişte decizii care mă fac să mă îndoiesc de inteligenţa ei. Este naiva şi totuşi îndeajuns de egoistă încât prietenii ei sunt răniţi sau ajung chiar să moară din cauza deciziilor ei.

Apoi vine Caleb care mi s-a părut un personaj decent. Am apreciat că autoarea nu a introdus un “băiat rău” ca posibil iubit al Evei. Caleb este descurcăreţ, intelligent şi ar face orice să îi apere pe baieţii şi mai târziu pe Eve.

Dar personajul meu preferat este Arden. Chiar şi atunci când aveam impresia că este o adolescentă înfumurată care nu face decât să se creada mai inteligentă decat ceilalţi, mi-a plăcut mai mult ca Eve. Cred că este singura care trece printr-o evoluţie evidentă ajungând să o ajute pe Eve şi chiar alegând  să se sacrifice pentru ea.

Sfârşitul:

M-a enervat la culme. Nu pot să zic că mă aşteptam la un astfel de sfârşit, a fost total neaşteptat, dar a fost şi unul frustrant.

SPOILER:

Eve a plecat spre un loc mai sigur lăsându-l pe Caleb (de care se presupune că  era întrăgostită nebuneşte) rănit şi urmat de o mini-armată.

nota mea

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: